Şeffaf Plak Ne İşe Yarar?

Şeffaf plak uygulaması ortodontik tedavilerde en son teknolojilerden biridir. Bu tedavi yönteminde hastalara özel olarak şeffaf plak üretilmektedir. Hastadan alınan ölçüler doğrultusunda her hastanın kendisine ait bir plağı olmaktadır. Şeffaf plak tedavisinin tercih edilmesinin en büyük nedeni, diş çapraşıklığının düzeltilmesi sırasında oluşan görüntünün belli olmamasıdır. Bu sayede hastalar daha özgüvenli olmaktadır.

Şeffaf plak tedavisi çapraşık dişlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Şeffaf plak uygulaması her yaştan insana yapılmaktadır. Yetişkinlere veya çocuklara uygulanan şeffaf plak tedavisine diş hekiminiz karar vermektedir. Şeffaf plak tedavisi orta ve hafif düzeydeki diş çapraşıklıklarına uygulanan bir tedavi yöntemidir. İleri derecede çapraşıklığı olan bir hastada şeffaf plak uygulanması yapılmaz.

Şeffaf plak tedavisine başlamadan önce diş hekiminiz ağzınızdan belli ölçüler alır. Alınan bu ölçüler CAD-CAM sistemi adı verilen üç boyutlu tarama yöntemi ile bilgisayara aktarılır. Daha sonra sanal ortama aktarılan dişler, simülasyon sayesinde hareket ettirilerek dişlerin iyileşme durumu görülür.

Kişiye özel olarak üretilen plaklar ağızda 0.5 ile 1 milimetrelik bir hareket oluşturmaktadır. Dişlere bu hareketliliğin sağlanması için belli bir güç uygulanır. Şeffaf plak tedavisinde dişlerinize ilk kez geçireceğiniz plaklar sırasında ufak çaplı ağrılar hissedebilirsiniz. Belli bir zaman sonra bu ağrılara alışacağınız için bu durum sizi rahatsız etmeyecektir.

Şeffaf plak tedavisinin en önemli avantajı yemek yerken veya bir şey içerken rahatlıkla çıkarıp takmanızdır. Bunları yaparken dikkat etmeniz gereken bir kural vardır. Yeme ve içme sürelerinizin uzun saatler veya dakikalar olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Şeffaf plak tedavisinde bir gün ağzınızda tutacağınız plak süresi ne kadar uzun olursa iyileşme süresi de bir o kadar kısa olur.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.