Şeffaf Plak Hangi Dişlere Uygulanır?

Şeffaf plak uygulaması, diş çapraşıklığı problemi olan hastalara uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ayrıca şeffaf plaklar, porselen diş telleri için alternatif olarak geliştirilen apareyler olarak bilinmektedir. Şeffaf plak tedavisi belli düzeydeki çapraşık dişlerin tedavisi için kullanılmaktadır.

Şeffaf plak kullanımı diğer tedavi yöntemlerine göre oldukça zahmetlidir. Şeffaf plak kullanımı sırasında ağız bakımınıza iki kat daha dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca şeffaf plakların diğer tedavi yöntemlerine göre avantajları da vardır. Bunlardan bir tanesi yemek yerken veya sıvı bir şeyler tüketirken çıkarabiliyor olmanızdır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli husus, şeffaf plaklar bir günde ortalama 20 ile 22 saat arasında takılı olması gerekmektedir.

Bu durum dişlerin çapraşıklığının düzelmesi için oldukça önemlidir. Aksi takdirde daha az sürede takılan şeffaf plaklar nedeni ile diş çapraşıklığı tedavisi iyi sonuçlanmayabilir. Bu nedenle şeffaf plakları takma sürenize dikkat etmeniz oldukça önemlidir.

Şeffaf plak tedavisi için ağız, çene ve diş yapısının ortodonti tedavisine uygun olması gerekmektedir. Ayrıca dişlerdeki oluşan çapraşıklığın şeffaf plak tedavisine uygun olması gerekmektedir. Dişlerin arasında kalan boşlukların büyük olmaması ve çene kemiklerinde gömülü dişlerin olmaması şeffaf plak tedavisi için oldukça önemlidir.

Şeffaf plak tedavilerinde diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmeniz gerekmektedir. Düzelen çapraşıklıklara ve değişen ağız yapısına uygun 2 haftada 1 yeni ölçülerde şeffaf plak takılması gerekmektedir. Bu sayede dişlerdeki değişim gözle görülebilir hale gelmektedir. Şeffaf plak tedavisi bir diğer çapraşıklık tedavisinde kullanılan tel tedavisine göre daha yavaş düzelme göstermektedir. Şeffaf plak tedavisinin süresi hastanın plağı kullanma süresine bağlı olarak diş yapısına ve çapraşıklık durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.