Porselen Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır?

Son zamanların diş estetiği yöntemleri arasında yer alan porselen kaplama, hastaların rahat ve özgür bir şekilde gülümsemelerini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Diş hekimlerinin yaygın olarak hastalara uyguladığı porselen kaplama, güzel bir gülüş sağlamasının yanı sıra yeme içme fonksiyonlarını ve ağız fonksiyonlarının tamamen yerine getirilmesini sağlamaktadır.

Adından da anlaşılacağı üzere porselen kaplama tedavisinde, porselen malzemeler kullanılarak üretilen kapmalar sayesinde dişler daha güzel bir görünüme kavuşmaktadır. Hastaların diş yapısına ve rengine uygun bir şekilde üretilen bu kapmalar, tamamen yüksek kalite malzemeler kullanılarak yapılmaktadır.

Dişlere porselen kaplama uygulanırken öncelik olarak dişlerin yüzey kısımları özel malzemeler kullanılarak temizlenmektedir. Daha sonra hastaya özel olarak üretilen porselen kapmaların dişlere oturabilmesi için dişlerde inceltme işlemi uygulanmaktadır. Dişlerdeki inceltme işlemi uygulandıktan sonra kalıp alma işlemi yapılarak dişlerden ölçü alınmaktadır. Daha sonra alınan ölçülere uygun şekillerde porselen kaplamalar yapılmaktadır. Bu süre iki hafta kadar sürmektedir.

Bu süre zarfında inceltilen dişlerin rahat kullanılabilmesi için geçici olarak kullanılması gereken geçici kaplamalar kullanılmaktadır. Hazırlanan porselen kaplamalar laboratuvar ortamında parlatıldıktan sonra özel bir yapıştırıcı yardımı ile inceltilen dişlere oturtulmaktadır. Bu işlem uygulandıktan sonra dişlere uygulanan porselen kaplama tamamlanmış olur.

Porselen kaplama; çapraşık dişlerde, eksik diş veya kaybedilen diş olduğu durumlarda, halledilemeyen çürük tedavilerinde, diş kırıklıklarında ve estetik amaçlı gibi durumlarda uygulanmaktadır.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.