Hangi Dişlere Dolgu Yapılır?

Diş dolgusu tedavisi çürüklerden hasar görmüş ve darbe alan dişlerin eski görünüme kavuşmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Diş dolgusunun yapılıp yapılmayacağına diş hekiminiz karar vermektedir. Diş dolgusuna ihtiyaç duyduğunuza diş hekiminiz ilk gözlem yaparak karar verebilir. Diş çürükleri ilk safhada diş renklerinin değişmesine neden olmaktadır. Bu nedenle yapılan ilk gözlemde diş hekiminiz diş renginiz için çürük boyası kullanabilir.

Çürük boyası uygulanırken boya ağızda birkaç defa çalkalanmaktadır. Daha sonra ağızda çalkanan boya diş rengini değiştiren çürük üzerine yapışarak dişi eski görünümüne kavuşturur. Diş çürüğünün ilerlemesi durumunda dolgu tedavisinden önce diş çürüklerden arındırılarak temizlenir. Diş temizlendikten sonra oluşan boşluk dolgu tedavisi yöntemi ile doldurulur. Bu işlem sonrasında bir süre sıcak yeme içme ihtiyaçlarından uzak durmanız gerekmektedir.

Yapılan dolguların süresi kullanım şekline ve kişiye göre değişmektedir. Buna bağlı olarak yapılan dolgu sonrasında aldığınız darbe ile dolgunuzun düşmesi gibi bir durumda diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Dolgu tedavileri sadece diş çürüklerine uygulanan bir tedavi değildir. Diş oluşan çatlak ve alınan darbe sonrasında oluşan kırık dişlere de dolgu tedavisi uygulanmaktadır. Dolgu tedavisi sonrasında ağır bakımınıza eskisinden daha çok özen göstermeniz gerekmektedir.

Diş çürüklerinin daha derin olması durumunda öncelik olarak uygulanan tedavi kanal tedavisidir. Kanal tedavisi işlemi yapıldıktan sonra diş dolgusu yapılarak dişleri eski görünümüne kavuşturmaktadır.

Hangi dişlere dolgu yapılmaz, hangi dişlere dolgu yapılır ve en iyi diş dolgusu tedavisi hakkında bilgi edinmek için kliniğimize başvurmanız yeterli olacaktır.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.