Diş Beyazlatma Hakkında Merak Ettiğiniz Herşey

Diş beyazlatma hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz. Dış etmenlere bağlı olarak ya da kişinin dikkatsizliğiyle kötü beslenme tarzının sebep olması sonucunda dişlerde renk değişimi sorunları meydana gelebilir. Bu nedenle kişiye özel tonlar kullanılarak sararan ve estetik görünümünü kaybeden dişlere beyazlatma işleminin uygulanması mümkündür. Diş yapısında dentin tabakası ile minesinde uygulanan renklenmeleri giderme işlemine beyazlatma adı verilir.

Estetik bir görünüm ve güzel bir gülüşe sahip olmak için sağlıklı ve beyaz diler her zaman göze çarpar. Dişlerin oluşumları sırasında ise meydana gelen yapısal bozukluklar, çocuk yaşlarda kullanılan bazı antibiyotikler ve anne karnındayken bile annenin kullandığı antibiyotiklerde sağlığı olumsuz etkileyen etmenler arasındadır.

Tüm bunların yanı sıra yaşlılık ve dolgular ile kaplamalarda zamana bağlı olarak dişlerin beyazlığını kaybetmesine neden olur. Kötü beslenme tarzının da dişlerin beyazlamasını engellediğini söyleyebiliriz. Örneğin; kahve, çay ve sigara ile vişne suları ya da içmiş olduğumuz sularda bulunan flor miktarı da dişlerde renklenmelere sebep olmaktadır. Rengi koyulaşan ya da sararan dişlere porselen kaplama yaptırabilir ya da kalıcı diş beyazlatma işlemi uygulatabilirsiniz. Yapılan işlemlerden sonra da dişlerdeki sarartı yaklaşık olarak 7-8 tona kadar açılabilir.

Kalıcı Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatmak için birbirinden farklı yöntemler bulunmaktadır. Evinizde kendi kendinize uygulayabileceğiniz birçok yöntemin dışında diş doktoru ile de profesyonel beyazlatma yapılır. Kalıcı beyazlatma işleminin kişilerde uygulanması için bir kısıtlama var mıdır? Kalıcı diş beyazlatma işlemi hemen herkese rahatlıkla uygulanır.

Diş hekimlerinin uyguladıkları ağız içi kontrolü ile bu tedaviye uygun olup olmadığınıza karar verilmektedir. Dişlerin sağlıklı olması beyazlığı ile bütünleştiği zaman ortaya eşsiz bir görünüm çıkmaktadır. Kalıcı beyazlatma ile köprü protezlerde beyazlatılır mı? Kalıcı beyazlatma işlemi doğal diş yapıları üzerinde etkilidir. Yani porselen kaplama veya köprü protezleriniz için bu tedavi yöntemi uygun olmayabilir. Kalıcı protezler de dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır.

Kullanılan ilacın markası ve bu markanın içeriği, ilaç kullanma şekli ile tedavi süresi kalıcı diş beyazlatma için önemli olan durumlar arasındadır. Kalıcı diş beyazlatmalar için beyazlık ne kadar süre devam eder? Bleaching ile sağlanan diş beyazlatma işlemi uzun süreli olmaktadır. Fakat bu süre tedavi uygulanan kişiye de bağlıdır. Diş hekiminizin sunmuş olduğu tavsiyelere dikkat etmeniz beyazlığın süresini uzatabilir.

Bunların yanı sıra aşırı derecede tüketmiş olduğunuz sigara, kahve ve kola gibi asitli içecekler beyazlığın kalma süresini etkiler. Sizlerde dişlerinizin beyazlığından memnun değilseniz diş hekiminiz ile görüşebilir ve bu konu hakkında neler yapacağınızı analiz edebilirsiniz. Diş beyazlatma veya gülüş tasarımı hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.