Azı Dişleri Kaçıncı Ayda Çıkar?

Azı dişleri bir çenede iki küçük ve üç büyük olmak üzere beşer tane yani bir çenede toplam on tane azı dişi bulunmaktadır. Azı dişlerinin görevleri yediğimiz besinlerin öğütülmesini sağlamaktadır. Azı dişlerinin yüzey kısımları girintili çıkıntılıdır.

Azı dişleri bebeklerde 12. ve 18. aylarda çıkmaktadır. İkinci olarak çıkan azı dişleri 24. ve 30. aylarda çıkmaktadır. Çocuklarda çıkan kalıcı dişler 6 yaşında oluşmaya başlar. 20 yaşına gelindiği zaman toplamda 32 dişe sahip olunur.

Süt dişlerinin dökülmesi ile birlikte çıkan azı dişlerinin ebeveynlerin fark etmesi zor olabilir. Bir çocuk 3 yaşına geldiği zaman 20 adet süt dişini çıkarmış olur. Ayrıca dişlerin çıktığını ateş, uykusuzluk, iştahsızlık ve ishal gibi belirtiler ile anlayabiliriz.

Ebeveynlerin merakla beklediği diş çıkma olayı çoğunlukla zorlu süreç geçirtir. Bazı çocuklarda 1 yaşında çıkması beklenen dişlerin çıkmaması durumunda ebeveynlerin diş hekimlerine başvurmaları gerekmektedir. Bebeklerin özel bir gelişim döneminde olduğu bu dönemlerde ebeveynlerin bebeklerine gereken özeni göstermeleri gerekmektedir.

Ebeveynlerin kafalarına takılan sorunları hekimlerine danışmaları bebeklerinin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Ayrıca diş çıkarma belirtileri arasında tükürük artışı, kulak ağrısı ve kaşıntı gibi durumlarda seyir gösterebilir. Bu tarz durumlar diş çıkma belirtileri olarak gösterilmiştir.

Bebeklerde azı dişi kaç günde çıkar ve bebeklerde azı dişleri çıkarken nelere dikkat etmeniz gerekir gibi sorular hakkında detaylı bilgi için bizlerle iletişime geçebilir ve kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.