İmplant Tarihi

İmplant tarihi bugün uzak teknolojisi imkanlarıyla hazırlanıp sunulmuş olsa da eski çağlarda’da kayıp dişin yerine yabancı maddeler koyma M.Ö 400 yıllarına kadar uzanan eski bir yöntemdir.

Mısır, Güney Amerika ve Çin’de kayıp dişlerin yerine fildişi, taş, ahşap ve deniz kabuğu gibi maddeler ile hayvan ve kadavra dişleri ayrıca altın kullanıldığı bilinmektedir.

İmplant  Tarihi Hakkında Merak Edilenler

İmplant tarihi merak edilenler ile dünyadaki arkeologlar eski insanlık tarihini araştırdıklarında mutlaka diş hekimliği ile ilgili bilgiler bulmaktadırlar. Fransa’da bulunan La Chene kentinde 2400 yıllık iskelet kalıntıları içerinde demir vidaya rastlanmıştır.

Bilim adamları bu uygulamanın estetik amaçlı mı tedavi amaçlı olarak kullanıldığına dair kesin bir bilgiye rastlamaktadırlar. Bu kadar karışık olan diş hekimliğinin en teknolojik tedavilerinin o dönemlerde rastlanmış olması da oldukça şaşırtıcı bir durumdur.

En önemli araştırmalardan biri de o dönemlerde uygulanan bazı implantların etraflarında diş taşlarının olmasıdır. Bu durumun açıklaması da implantların hastanın ağzında uzun bir süre hatta ölene kadar kalmış olması gerçeğidir.

Bu implantların hasta olan kişiye ağrı verip vermediği de bilinmemektedir. Daha modern çağlara gelindiğinde implant tedavisi paslanmaz çelik, titanyum, kurşun gibi maddelerden yapılarak eksik dişin fonksiyonlarını kazanması sağlanmıştır.

1960 yıllarında P.I Brenemark osseointegrasyonu keşfedilmiş bunun yanında İmplantoloji’nin Babası tanımını kazanmıştır. Günümüz teknolojileri kullanılarak en iyi implant tedavisi titanyum’dan  yapılmış materyallerdir.

Eski zamanlarda dental implantların neden ve nasıl yapıldığını hiç bir zaman bilemeyecek olsak da o zamanlardan günümüze kadar uzanan bu tedavi şeklini görselerdi oldukça şaşırırlardı. Malatya implant ile sizlerde sağlıklı gülüşlere sahip olabilirsiniz.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.