Diş Eti Çekilmesi En Doğru Tedavi Yöntemleri

diş eti çekilmesi ve tedavileri

diş eti çekilmesi ve tedavileri

Diş eti çekilmesi kadın erkek demeden toplumun her kesimden insanın sıklıkla yaşadığı ama farkına varmadığı veya umursamadığı diş eti hastalıklardan biridir. öncelikle diş eti çekilmesi nedir onunla başlayalım;

Diş eti çekilmesi nedir?

Dişlerimizi sarmış olan pembe dokunun geriye çekilmesi sonucunda ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu rahatsızlık gerekli önlemler alınmazsa diş kayıplarına neden olan ciddiye alınması gereken sorunlardan biridir.

Diş eti çekilmesi hangi yaş gruplarında görülür?

Genç ve yetişkinlerde sıklıkla görülen bir diş eti hastalığıdır.

Diş eti çekilmesi nedenleri nelerdir?

Yanlış diş fırçalama teknikleri, diş fırçalamanın günden 3’den fazla olması, sert fırça kullanımı, diş eti hastalıkları, hatalı dolgu ve kaplamalar diş eti çekilmelerine neden olduğu gibi yetersiz ve dengesiz beslenmede bu soruna neden olacaktır. Dişleriniz orta sert bir diş fırçası ile dairesel hareketler ile fırçalanmalıdır.

Diş eti çekilmesi tedavisi nasıl yapılır?

Diş eti çekilmesi durumunda diş etinin üzerinde genel hasarın tedavi edilmesi, diş duyarlığının tedavi edilmesi ve diş eti dokusunun cerrahi müdahale ile yerine getirilmesi gibi birden fazla tedavi yöntemi bulunur. Diş eti üzerinde oluşmuş hasarlı bölgeye dolgu uygulaması ya da dişin tamamıyla kapatılması ile tedavi edilmesi başka bir tedavi çeşididir. Bu nedenle gelen hassasiyet sorunu ortadan kalkmış olacaktır.

Özellikle estetik problem yaratan durumlarda diş eti hastalığının ilerlemesi ile arka dişlerde kaplama uygulamasının yeterli olmadığı durumlarında cerrahi yöntemlere başvurulur. Diş eti cerrahisi iki şekilde uygulanır. Uzman hekimler tarafından diş eti cerrahisi anestezi ile diğer diş uygulamaları gibi basit şekilde uygulanır. Operasyon sonrasında basit bir ağrı kesici ile oluşacak ağrılar dindirilir. Yara bölgesi iz bırakmadan iyileşir.

Tedavi süresinde sigara kullanımına dikkat edilmelidir. Yoğun sigara kullanan bireylerde bu diş tedavi yöntemi önerilmemektedir. Diş eti çekilmesi tedavisi dikişli yapıldı ise dikişler tedaviden bir hafta sonra alınarak tedavi tamamlanır. Diş etki çekilmesi ve bir çok diş eti hastalığı tamamlamadan diğer diş tedavilerine başlamak başarılı sonuçları etkiler. Bu nedenle diş eti sorunları ortadan kaldırılmalıdır. Bu bilgiler tedavi amaçlı değil bilgilendirme amaçlı olarak siteye eklenmiştir.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.