Porselen Kronlar İle Muhteşem Gülüşlere Sahip Olun!

Porselen kronlar günümüz en çok tercih edilen protezlerden biridir. Bu tedavi modelinde başarının en temel anahtarı iyi ve doğru bir planlamadır. Bu protezlerin fiyatları ise tamamen porselen alt yapılı ve metal destekli olması bakımından birbirinden farklı fiyatlara sahiptir. Diğer uygulamalara göre en fazla tercih edilmesinin nedeni ise daha hesaplı bir tedavi modeli olmasındandır.

Porselen Kronlar İle Muhteşem Gülüşlere Sahip Olun!

Porselen Kronlar Hakkında Merak Edilenler

Porselen kronlar halk arasında porselen yada takma diş olarak isimlendirilmektedir. Farklı sebeplerden dolayı kaybedilmiş dişlerin yerine tekrar görevlerini yerine getirebilmeleri ve estetik açıdan güzel bir görünüm yaratılması için yapay dişlere porselen kron adı verilir.

Protez uygulamada amaç kişinin yüzü ile uyumlu doğala en yakın çiğneme fonksiyonu konuşma işlevini yerine yetirebilecek en sağlıklı dişleri yapmaktır. Porselen kronlar diş üzerine porselenden yapılmış kişiye özel olarak uygulanan estetik malzemelerin yerleştirilmesidir. Diğer dişlerle boy farkı olmaması için 1 mm kadar dişi kesmek ve küçültmek gereklidir.

Porselen Kron Kaplamalarda Amaç

Porselen kronlar dişi korumak estetik bir görünüş kazandırmak ve dişin fonksiyonlarını eskisi gibi doğala yakın şekilde kazandırarak en iyi görünüşü sağlamaktır.

  • Dolguları restore etmek için kullanılır
  • Zayıf dişleri sağlamlaştırmak için
  • İmplantların üst bölümlerinde
  • Kırık, sararmış, çürümüş ve estetik açıdan iyi durmayan dişlerin restore edilmesinde
  • Ortodonti tedavisi görmek istemeyen 18 yaşından büyük herkes için kullanılabilir bir yöntem

Porselen kronlar’da kullanılan malzemeler kalite bakımından farklılık göstermektedir. Günümüz diş hekimliğinde en sık kullanılan metal destekli yada tamamen porselen olan kaplamalardır.

Tam porselen olanların fiyat farkı daha doğal bir görünüm sergilediği için estetik açıdan şık görünüşünden dolayı metal desteklere göre daha yüksek olması bu sebepten dolayıdır. Porselen kronlar 3 seans gibi kısa sürede tamamlanır.

Bu süre içinde diş hekimi size geçici kaplama yerleştirecektir. En uzun süren laboratuvar aşamasıdır. Kaplama yapılan bu bölümler ile sert gıdalar kırmamaya dikkat etmelisiniz. Doğal dişler gibi günde iki kere fırçalamak diş ipi ve ağız bakım suyu kullanmak gibi aksatılmadan düzenli olarak temizliğini yapmak gerekiyor.

Uygulama yapıldıktan sonra 3 ve 6 aylık diş hekimi kontrolleri de mutlaka yapılmalıdır. Tedavi sonrası hekimin asıl amacı doğala en yakın dişi yapmaktadır. Yıllar içinde ağzınızda kaplama olduğunu bile unutacaksınız.

Köprü Protezler

Köprü protezler meydana gelen diş kayıplarını önlemek amacı ile diş hekimi planlamasına bağlı olarak  uygulanan bir yöntemdir. Yapılan kaplamalarda komşu dişlerinde kesilerek birbirine destek olmak amacı ile yapılmış yöntemdir.

Eğer bölgede çene kemiği tam olarak fonksiyonlarını yerine getiremiyorsa yüz genel hatlarını desteklemiyorsa köprülere ihtiyaç duyulacaktır. Ağızda var olan dişin eksikliği veya zamanla oluşan çökmeler sizin daha yaşlı görünmenize neden olmaktadır. Oluşan diş boşluklarında köprülere ihtiyaç duyulmaktadır.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.