Kanal Tedavisi İle Dişlerinizi Kurtarın!

Kanal tedavisi fazlası ile hasar gören ya da iltihaplanan bir dişi onarabilmek ve kurtarılabiliyor ise kurtarabilmek için yapılan bir tedavidir. Kanal tedavisi; dişin hasar gören bölümünün çıkartılarak, temizlenerek dezenfekte edilmesi ve tekrar doldurularak kapatılmasını içermektedir. Pulpaya bu kadar hasar veren nedenlerin en yaygın olanı ise kırılmış ya da çatlamış diş ve çürüğün çok derin olması ya da aynı dişe birçok kez uygulanan tedavilerdir.

Kanal Tedavisi Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

kanal tedavisi nasıl yapılır

Düzenli olarak yaptırdığınız kontroller sonrası dişlerinizde meydana gelen hasarı tedavi etmek için kanal tedavisini edindiğiniz takdirde uygulanacak işlemler şunlardır. Diş röntgeni ve anestezi, pulpektomi, doldurma işlemi sıralamada hastalara uygulanmaktadır.

Günümüzde uygulanan lokal anestezistler ağız içinin tamamen uyuşturulmasını sağladıkları için asla korkulacak bir durum yoktur. Kanal tedavisi yeni bir tedavi şekli değil çok uzun yıllardır var olan bir yöntemdir. Bir çok kişinin dişlerinde bu yöntem uygulanmış ve çok uzun seneler ağız içinde kalmıştır.

Teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte bu tedavi yöntemi daha başarılı sonuçlar vermektedir. Kanal tedavisi ile temizlenen oyuklar en iyi dolgu malzemeleri ile doldurulup doğal dişe en yakın performans sağlanmaktadır.

malatya kanal tedavisi

Kanal tedavisi; çürük veya travma gibi sebeplerden ötürü dişin en iç kısmı olan pulpa da yer alan sinirlerin  iyileşmesi mümkün olmadığı veya tamamen öldüğü durumlarda uygulanan tedavi yöntemidir. Bir dişin kanal tedavisi istediği durumlar radyografi desteği ile uzman hekimin ön görüsü ile karar verilir. Ve unutmayın ki diş hekimleri tedaviler konusunda size en uygun olan tedavisi önerirler.

Kanal tedavisi sadece dişteki sinirleri almayı içermez. Dişlerde bir çok kanal vardır diş hekimi olarak önce bu kanalları tespit edilerek bunun kök ucuna kadar içlerinin boşaltılması ve özel materyaller ile doldurulmasını kapsar. Bu uygulamanın başarılı olması her kanalın büyük dikkatle doldurulması ile paraleldir.

Kanal tedavisi hekimlikteki ismi ile endodonti lokal anestezik maddeler ile tam uyuşma sağlandığından asla korkulacak bir şey yoktur. Dişin durumuna göre tek seansta bite bilirken bazı durumlarda birden fazla seansta sürebilmektedir.

Kanal tedavisi sonra uygulanacak dolgu veya porselen tedaviler ile diş eski işlevini kazanmaktadır. Tedavi sonrası bazı kişilerde basit ağrı kesiciler ile geçebilecek ağrılar oluşurken bazı hastalarda hiç ağrı söz konusu dahi olmamaktadır. Tedavi sonrası oluşacak hassasiyet 1 en geç 2 hafta sonra kendiliğinden yok olacaktır. Geçmeyen ve ciddi ağrılara sebep olan durumlarda hekiminize danışmalısınız.

Kanal Tedavi Sonrası Bakım Önerileri

malatya diş kliniği

Tedavi edilerek kurtarılan diş doğru bir bakım gerçekleştirildiği takdirde sonucun yüz güldürücü olması hayli yüksek bir ihtimaldir. Ağız ile diş bakımlarınıza özen göstermelisiniz. Dişlerinizi günde en az 2 defa fırçalamanız gerekmektedir.

Günde en az bir defa ise diş ipi kullanmanız dişleriniz arasında kalan artıkları en verimli şekilde temizlenmesini sağlayacaktır. Diş hekimlerinizi düzenli aralıklar ile ziyaret etmeniz de son derece faydalı olacaktır. Sert yiyecekler çiğnememeye özen göstermeli ve bu şekilde dişlerinizin sert darbeler ile kırılmasını önlemelisiniz. Zira sert kabuklar kanal tedavilerinize zarar verecektir.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.