Kalıcı Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Doğal rengini kaybeden dişlerde ya da kişinin estetik görünüm isteği durumunda kalıcı diş beyazlatma işlemi uygulanmaktadır. Sağlıklı ve beyaz dişler güzel bir gülümsemenin temelini oluşturmaktadır. Ancak dişlerin yapısal bozuklukları veya sonradan maruz kaldıkları durumlar dişlerin renklerini olumsuz yönde etkilemektedir.

İçtiğiniz kahve, sigara, çay içinde renklendirici bulunan tüm içecekler, kırmızı şaraplar, vişne ve nar suları zaman geçtikçe dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında biriken renkli organik ve inorganik maddelerin sonucunda koyulaşmaya neden olur.

Bu nedenle dişleri beyazlatmak için farklı yöntemler bulunmaktadır. İlk olarak diş doktoru yardımı ile profesyonel beyazlatma, diğeri ise evde doktorun önerisi ile uygulanan ev beyazlatma sistemidir.

Lazer Yardımı İle Kalıcı Beyazlatma Yöntemi

Klinikte lazer yardımı ile diş beyazlatma işlemi uygulanırken dişe uygulanan ağartıcı ilaç bu işlem hakkında deneyimi olan hekim tarafından diş üzerine yerleştirilmelidir. İlgi dişlerin üzerine lazer ışığı belirli bir süre tutulmalıdır. Ancak lazer ışığı dişi beyazlatma, yalnız beyazlatma jelinin aktive olmasını sağlayarak gerekli olan kimyasal reaksiyonu başlatmaktadır.

Bir saatten kısa süre bu işlem anında sonuç verse de istenilen beyazlık seviyesi için birden çok seans uygulaması gerekebilir. İşlemin bitmesinin ardından sonuç hemen gözlenmektedir.

Evde Kalıcı Beyazlatma Uygulaması

Evde beyazlatma uygulaması için diş hekimi hastanın ağzından ölçü alarak üzerine takacağı ince lastik kalıp hazırlar. Hasta için hazırlanan bu özel kalıbın içine ilaç yerleştirilerek beyazlatılacak olan dişlerin üzerine günde en az 6 ile 8 saat takılmaktadır. Bu tedavi yöntemi yaklaşık 1 ya da 4 hafta sürmektedir. Burada her iki yöntem etkili olsa da tercih, renklenmenin derecesi, tedavinin ne zaman sonlandırılması hekim görüşüne bağlıdır.

Hemen hemen herkese uygulanan kalıcı diş beyazlatma tedavisinin etkili olmayacağı bazı durumlarda bulunmaktadır. Bu nedenle öncelikle bir diş hekimine giderek ağız içi kontrol ve teşhisi yaptırarak dişlerinizin bu işlem için uygun olup olmadığını belirlemesini sağlayabilirsiniz.

Dişleriniz sağlıklı ise beyaz ve doğal gülümseme için diş beyazlatma iyi bir çözümdür. Ağzınızda ilerleyen çürükler ve diş eti hastalığı varsa tedavileri yapıldıktan sonra beyazlatma işlemi uygulanacaktır. Bunun yanı sıra büyüme ve gelişimi tamamlanmayan kişilere yapılmamaktadır.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.