İmplant Uygulaması Ne Kadar Sürede Yapılır?

İmplant uygulaması hastanın genel sağlık, ağız ve diş sağlığı durumuna bakılarak 3 ile 4 ay gibi sürede tamamlanır. Bu süreç yapay diş kökünün canlı doku ile çene kemiğine kaynaması durumu için beklenen süredir. Hastadan hastaya fark etmiş olsa da bu süreler ortalama bir zaman dilimidir.

İmplant tedavisinde en çok merak edilen ne kadar sürer veya çok ağrır mı gibi sorulara bu yazımızda açıklık getirmeye çalışacağız. Sağlık konusunda ilerleme gösteren tıp teknolojisi aynı hızla diş hekimliğinde de gelişmektedir. Farklı faktörlere bağlı olarak dişlerde var olan bir veya tamamen diş kayıplarında gerçeğe en yakın ve fonksiyon açısından en kullanışlı olan implant uygulaması tarafımızdan önerilir.

İmplant Uygulaması Hangi Aşamalarda Yapılır?

İmplant uygulaması hastanın sağlık durumuna göre tedavi süresi değişiklik göstermiş olsa da implant uygulaması aynı aşamalarda yapılır tek fark zamandır. Tedavi amacı ile gelen hastalarımızda ilk aşamada diş ve çene kemiği uygunluğu diş kökü kontrolü için panoramik görüntü veren röntgen çekilmektedir.

Diş hekimi bu duruma göre daha sonra planlama yapılır ve hazırlıklar başlar. İlk süreç bu şekilde gerçekleşir. Esdent diş kliniğimizde implant ve diğer tedaviler için uygulanacak röntgen bulunmaktadır. İkinci aşamada diş hekiminin başladığı protez ve diş kökü yerleştirme işlemi başlar. İmplant tedavisi çene kemiğine yapay diş kökü (vida) yerleştirme işlemidir. İmplant lokal anestezi altında uygulanan bir tedavidir fakat hastanın durumuna göre genel anestezi(sedasyon) ile yapılmaktadır.

Uyuşturma işlemi sağlandıktan sonra sıra diş kökünün çene kemiğine yerleştirmesi işlemi uygulanır ve bu işlem cerrahi işlemdir. Kökler yerleştirildikten sonra işlem sonlandırılır. Anestezi altında uygulandığı için herhangi bir ağrı veya acı hissedilmez. Bu aşamadan sonra bekleme süresine geçilir ve bu süreç 6 hafta ile 6 ay gibi bir sürede değişiklik gösterir.

İmplant Uygulaması Sürecinde Hastanın Dikkat Etmesi Gerekenler

İmplant Uygulaması hastanın bir veya daha fazla dişini kaybetmesinde çene kemiğine uygulanan işlemdir. kemiğin ve kökün kaynaşması için gereken süre 6 ay gibi uzun bir süre ise hasta bir takım zorluklar yaşayabilir.

Bu süreçte hasta kişi ağız bölgesine darbe almamaya özen göstermelidir. Kabuklu ve sert gıdaları tüketirken oldukça dikkatli olmalıdır. Aynı zamanda sıcak ve soğuk besinleri tüketmemeye özen göstermek kaynaşma süresi ve acı hissedilmesi bakımından oldukça önemlidir. Diş hekiminin belirlediği günden itibaren uygun ağız ve diş bakımına özen gösterilmeli reçete edilen ilaçlar varsa düzenli kullanılmalıdır.

İmplant tedavisi günümüz teknolojileri ile oldukça kolaylaşmış dileyen hastalara aylarca beklemeden 3 günde implant tedavisi ve protez uygulaması yapılmaktadır.  3 Günde implant tedavisi ve protez ile artık çok daha kısa sürede dişlerine kavuşmakta mümkün hale gelmiştir.

İmplant Uygulamasının Başarısız Olma İhtimali Var mıdır?

İmplant çok uzun süreli bir tedavi olduğu için başarısızlığı hastada moral bozukluğuna neden olmaktadır. Önemli olan yapay diş kökünün çene kemiğine kusursuz şekilde yerleştirilmesidir. Bu işlemden sonra bekleme süresi başarısızlık durumunu ortaya çıkarmaktadır.

Bunun nedeni de elbette hastada var olan diğer sorunlardır. Sigara kullanımı, şeker ve kalp hastalığı olan bireylerde az da olsa bu ihtimal var olmaktadır. Bu tarz hastalıklara ve sorunlara sahip kişilerde başarı oranı yüksek olduğundan diş hekimi kararı doğrultusunda implant tedavisi uygulanamayabilir.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.