Diş Eti İltihabı Nedir? Neden Olur?

Ağız ve diş bakımına özen göstermeyen kişilerde oluşan diş eti iltihabı, yetersiz beslenme sonucunda da meydana gelebilmektedir. Kişilerde oluşan çeşitlik hastalıklar sonucunda da diş eti iltihaplanmaları meydana gelmektedir. Diş eti iltihabı genellikle bakteriyel bir enfeksiyona bağlı olarak meydana çıkmaktadır. Diş hekimleri diş eti iltihaplanmalarını gingivitis olarak adlandırmaktadır.

Diş eti iltihaplanması sonucu bireyler, yemek yemede ve konuşmada problemler yaşayabilir. Diş eti iltihaplanması sonucu oluşan ağrılar nedeni ile yeme ve içmede problemler yaşayabilirsiniz. Küçük çaplı diş eti iltihaplanmaları birkaç gün içerisinde kendiliğinde iyileşme gösterebilir. Bu iyileşmeye ağız ve diş bakımına özen gösterdiğiniz zaman sahip olabilirsiniz.

Diş etinde oluşan iltihaplanmalar oldukça ciddiye alınması gereken bir hastalık olup ilerleyen evrelerde mutlaka diş hekiminize başvurmanızda fayda vardır. Aksi takdirde oluşan ağrıların yanı sıra diş kayıplarına da neden olabilirsiniz. Diş eti iltihaplanmaları özellikle yetişkin bireylerde diş kayıplarının en baş problemi olarak gelmektedir. Diş eti iltihaplanmasının oluşum nedeni kişiye göre değişiklik gösterebilir.

Diş eti iltihabının belirtileri arasında; diş etlerinde oluşan hassasiyet, kızarıklık, şişlik, diş temizliği yaparken diş etlerinde oluşan kanama, diş etlerinde çekilme görülmesi, ağız kokusu, yeme içme sırasında ağrı olması ve içilen sıcak ve soğuk içeceklere karşı hassasiyet olması gibi durumlar bu durumun belirtileri arasında yer almaktadır.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.