Periodontoloji Diş Eti Tedavileri

Diş eti tedavileri alanlarından biri olan periodontoloji ağız ve diş sağlığında fazlası ile önemlidir. Diş eti hastalıkları sağlam dişleri dahi çürütecek kadar önemlidir.

Periodontoloji Diş Etleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

periodontoloji

Periodontoloji diş eti hastalıkları tedavilerini kliniğimizde uzman doktorlarımız tarafından gerçekleştirmekteyiz. Sağlıklı bir diş eti pembe, mat ve sert olur ve fırçalama sonrasında kanama görülmez. Diş eti hastalığı diş eti üzerinde biriken bakterilerin iltihaba yol açması ile gerçekleşmektedir.

Diş eti üzerinde bulunan sarı ve yapışkan bakteri plakları zaman içinde diş ve diş etlerine zarar vererek diş eti hastalıklarının oluşmasına neden olabilir. Bu bakteri plağı dişlerden uzaklaştırılmadığı zaman sertleşerek diş taşları denilen tartarların oluşumuna neden olmaktadır.

Diş eti hastalığı olan kişilerin diş etlerinde şişlik, kızarıklık ve fırçalamanın ardında kanamalar oluşabilir. Diş eti hastalığının en büyük belirtilerinden biri de diş eti kanamasıdır. Bu hastalık sadece diş etini etkiliyorsa gingivitis kemiğe ulaşmışsa periodontitis olarak adlandırılmaktadır. Sıklıkla meydana gelen gingivitis tedavi edilmediğinde periodontitise dönüşerek daha büyük sorunlara yol açabilir.

Periodontoloji Diş Eti Hastalıklarından Korunma Yolları

Kronik periodontitis genellikle yetişkin yaşlarda oluşmakta ve çoğu zaman belirti vermediğinden ertelendiğinden geç fark edilir sonunda ise kemik ile diş kayıpları meydana gelebilir. Diş eti hastalığı ilk tedavi aşaması oluşmuş diş taşı tedavisi ve ağız için hijyenin sağlanmasıyla başlamaktadır. Bu da hastalığın derecesine göre antibiyotik tedavisi ile devam etmektedir.

Bu hastalık daha çok ilerlemişse küretaj yapılması zorunlu hale gelir. Diş taşı temizliğinde ceplere girilerek köklerin yüzeyi temizlenmekte ve küretaj yapıldığında diş eti dokuları da temizlenir. Diş eti hastalığının ilerleyen durumlarında da kemik kaybı oluşmuşsa cerrahi bir müdahale gerekecektir.

Diş eti hastalığından korunma yolları olarak bakteri plağının oluşumunun önüne geçmek gerekir. Günde 2 defa diş fırçalamak ağız içi bakım suyu, diş ipi kullanımının düzenli yapılması diş eti hastalıklarından korunma yollarıdır.

Düzenli olarak diş hekimi tarafından yapılan diş taşı temizliği de ihmal edilmemesi gereken konulardan biridir. Diş eti hastalıkları genel sağlık açısından da fazlası ile önemlidir. Felç, kalp krizi, akciğer rahatsızlıkları, diyabet ve erken doğum ile düşük sorunlarının oluşmasına neden olabilir.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.