Diş Hastalıkları Ve Tedavi Şekilleri

Diş hastalıkları ve tedavi şekilleri ile ağız ve diş sağlığınız olması gerektiği hale gelmektedir. Özellikle ilk dişlerimiz olan süt dişleri 6. ayda çıkmaya başlar. Süt dişleri zaman zaman düşerek yerine kalıcı olan dişler yerleşir.

Süt dişlerinin erkenden dökülmesi çene kemiğinde bazı yapısal bozukluklara ve konuşma fonksiyonunda sorunlara yol açar. Diş hastalıkları içerisinde en sık görülen  sorun diş çürükleri olmaktadır. Bu çürükler ile mücadele bir kaç şekilde gerçekleşir.

Diş Hastalıkları Ve Tedavi Şekilleri

Diş Hastalıkları Estetik Tedavi Yöntemleri

Diş hastalıkları ayrıca birde estetik tedavi yöntemleri uygulanır. Kliniğimizde normal tedavilerin dışında gülüş tasarımı uygulamaları da yapılmaktadır. Gülüş tasarımı gülüşünden memnun olmayan hastaların bilgisayar ortamında gerçekleştirilen model sonrası onay verdikten sonra uygulanan bir yöntemdir.

Ayrıca bleaching yani diş beyazlatma yöntemi de bu uygulama ile aynı kategoridedir. Dişlerinize zarar vermeden kalıcı bir beyazlık sağlayan bu yöntem ile daha beyaz gülüşlere sahip olabilirsiniz. Bir diğer uygulama ise lamine porselendir.

Yaprak diş adı verilen tedavi yöntemi ön dişlerde bulunan çapraşık oluşum, ayrık diş ya da renklenme sorunu olan dişler için tercih edilir. Diş yüzeyinde çok az aşındırma yapıldığından zararsız bir işlemdir. Ayrıca zirkonyum kaplamalarda günümüzde en sık tercih edilen hekimlik tedavisidir. Zirkonyum kaplamanın en büyük avantajı renklenme sorununun olmamasıdır.

Diş Hastalıklarında Ortodonti Tedavisi

Diş hastalıkları ortodonti tedavisi çapraşık dişlerin çene ve yüzdeki uyumsuzlukların giderilmesi ile ilgilenen bilim dalıdır. Çapraşık diş tedavisi estetik açıdan olumlu etki yaratırken, diş sağlığına da katkıları bulunmaktadır. Bu şekil bozukluklarının giderilmesi çürük gibi ciddi hastalıkların giderilmesinde oldukça etkili olmaktadır.

Çocuklar 7 yaşına geldikten sonra mutlaka ortodonti kontrolü yaptırılmalı varsa bir sorun erken yaşlarda diş teli tedavisine başlanmalıdır. Sabit  apareyler ile diş üzerine yapıştırılan braketler ile tedavi edilmektedir. Hareketli apereyler ise hastanın takıp çıkardığı apeylerdir. Yetişkinlerde de bu tedavilerde herhangi bir yaş sınırı yoktur. Ağız ve çene yapısı sağlıklı olan herkes tarafından uygulanabilir.

Diş Eti Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri

Diş eti hastalıkları dişlerinde hiç sorun olmayan kişilerde bile görülebilir. Periodontal hastalıklar erişkinlerde diş kayıplarının en büyük sebeplerinden biridir. Erken süreçte tedavi edildiklerinde kısa süreli ve etkili cevap vermektedirler. Periodontal hastalıklar diş eti iltihabı olan gingivitis ile başlar. Bu sorun hamilelik sürecinde de hızla gelişebilir. Düzenli yapılmayan ağız ve diş bakımı en etkili nedenidir. Diş fırçalama döneminde var olan kanama en büyük belirtisidir. Tedavi edilmediği takdirde dişlerde kayıp ve çene kemiğinde ciddi sorunlara yol açmaktadır.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.