Bilinmeyen Rutinler İle Diş Sağlığı

Bilinmeyen rutinler ile diş sağlığı hakkında birden fazla bilgiye sahip olabilir hatta diş sağlığınızı nasıl korumanız gerektiği hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Genellikle ülkemizde diş sağlığı hakkında yetersiz bilgi ve rutine sahip olduklarımızdan kaynaklı diş hastalıkları fazlası ile görülmektedir.

Dişlerde normalde var olan olumsuz durumlar ise kişinin öz güven kaybı sonucunda buna bağlı olarak sosyal ortamlardan uzaklaşma gibi durumlara neden olur. Estetik avantajlarının dışında genel sağlık bakımından da fazlasıyla önemli olan diş sağlığı için yapılması gerekenleri sizin için bir araya getirdik.

Diş Sağlığı Rutini Nasıl Olmalıdır?

diş sağlığı hakkında

Diş sağlığı rutini nasıl olmalıdır? Sorusunun cevabı ile küçük ve kolay bakımlar yardımıyla hem sağlık hem de estetik açıdan fazlası ile iyi görünen dişlere sahip olabilirsiniz.

  • İlk olarak yılda iki defa diş hekimi kontrolüne gitmek gereklidir.
  • Dişler sabah ve akşam mutlaka fırçalanmalıdır.
  • Doğru temizlik için ara yüz fırçası ya da diş ipi kullanmak gereklidir.
  • Diş fırçalama işlemi yaparken dil temizliği de günde bir defada olsa yapılmalıdır.
  • Diş fırçalama 2 dakikadan az olmamalıdır.
  • Tartar önleyici macunların kullanılması ve oluşan tartarlar diş hekime düzenli aralıklarla temizletilmelidir.
  • Günlük ağız bakım suyu kullanılmalıdır.
  • Tatlı tüketiminin ardından mümkün oldukça bir parça peynir tüketilmelidir.
  • Sağlıklı beyaz dişler ile bol bol gülümseyebilirsiniz.

Diş Sağlığında Florun Önemi

Diş sağlığı konusunda yetersiz oluşumuzun yanı sıra bir çok diş hastalığını da beraberinde getirmektedir. Örneğin; diş macunları reklamlarında sıklıkla karşımıza çıkan flor kelimesinin dişlerimiz için neden bu kadar önemli olduğunu anlatarak doğru bakım yapmanızı sağlamak içindir. Flor, diş minelerinin direncini artıran en önemli maddelerden biridir.

Flor diş macununda ve içme sularında yeterli derecede bulunursa sorun oluşmaz. Bulunmadığına ise diş çürükleri ortaya çıkacaktır. Bir diğer konu ise florun fazla alınmasının da zarar oluşturacağı konusudur. Fazla flor alınması dişlerde sararmalara sebep olacaktır. İçme sularında flor yetersizliğinde sağlık ile belediye kuruluşları yardımcı olarak gerekli takviyeleri yapmaktadır.

Diş Etlerinizi Fırçalıyor musunuz?

Yemek yedikten sonra diş etlerimizin üzerinde ki yemek kalıntıları bakteri ve mikropların yapışıp diş eti hastalıklarına neden olmasına sebep olur. Diş çürümesinin hızlanmasının asıl nedeni olan diş etleri üzerinde kalan mikroorganizmalar düzenli olarak temizlenmelidir. Yumuşak bir fırça yardımı ile hafif bir şekilde fırçalanmalıdır.

Yumuşak fırçalamanın ardından kan dolaşımı hızlanır ve diş etlerinin daha sağlıklı bir hale gelmesi sağlanır. Bilinmeyen rutinler ile diş sağlığı yazımız sizlere biraz da olsa yardımcı olmak amacı ile hazırlanan bilgi içeren bir içerik olduğundan tedavi amacı ile kullanılmalıdır. Düzenli olarak diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmemenizin ise bir kanıtı niteliğindedir.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.