Bakteri Plağı Nedir? Nasıl Oluşur?

Gün içinde sürekli olarak gıda ve içecek tüketiminde bulunan dişlere gerekli bakımında yapılmaması diş üzerinde sarımtırak ve tırnakla sıyrıldığında kolay bir şekilde dişlerden ayrılan bir tabaka oluşturmaktadır.

Fazlası ile rahatsız edici bir görünüme sahip olan bakteri plakları ağız kokusunun da ana nedenlerinden biri olmaktadır ve bu durum çok rahatsız edici bir hal almaktadır.

Bakteri Plağının Ağız ve Diş Sağlığına Zararları

plak

Bakteri plağı yemek ve içeceklerin dişlerden temizlenmediğinden dolayı meydana gelen ve tükürük ile değişime uğraması sonucunda tartar oluşumuna neden olan bir şeydir. Sarı ve kahverenginde olan tartar, oluştuktan sonra evde evde temizliği mümkün olmayan diş hekimleri tarafından temizlenen bir sorun olmaktadır.

Yalnız diş fırçalamak bakteri plağının oluşumunu engellemez, ayrıca günlük koruyucu ağız bakım suyu da kullanmak etkili koruma yöntemi olabilir. Gece boyunca ağızdaki bakteriler hızlı bir şekilde oluştuğundan dişlere daha kolay yerleşmektedir. Bunun önüne geçmek için uyumadan önce ağız bakım suyu kullanmak bakteri oluşumunun önüne geçer.

Ağız içindeki sert yüzeyler üzerinde biriken bakteriler, gingivitis ile diş çürüğü ve periodontitis yanı diş eti hastalıklarının oluşmasına neden olmaktadır.

Diş Fırçalamak Bakteri Plaklarını Engellemiyor!

Yalnız dişleri fırçalamak maalesef ağızda oluşan bakterilerden kurtulmanıza yetmez. Plak oluşumunu dişler fırçalandıktan hemen sonra başlatır ve ağzın devamında yayılarak yaşar. Dişler ağız yüzeyini %25 kaplamaktadır.

Diş fırçalama ne kadar iyi uygulanırsa yapılsın ağızda kalan %75’lik kısma yeterli düzeyde sağlanmadığından yüzeyde meydana gelen bakteriler hızlı bir şekilde çoğalarak yayılmaya devam eder. Bundan dolayı alanında uzman Malatya diş hekimi ile iletişime geçerek ağız bakımınızı düzenli bir şekilde yaptırmanızda fayda vardır.

Plaklar Diş Kayıplarına Neden Olur!

Bakteri plakları önemsenmediğinde zamanla dişlerde çürümelere bağlı diş kayıpları meydana gelir. Ağız içerisinde bakteri plağı oluşumunu sadece siz kontrol edebilirsiniz. Düzenli bir şekilde ağız bakımı yaptırıldığında bakterilerin oluşacağı ortam ortadan kaldırılabilir.

Bakteri plağı zaman içinde tartar oluşumuna, tedavi edilmeyen diş taşı ise çürüklere neden olur. Bu durumda diş kayıpları kaçınılmaz bir hal alır. Bu durumun önüne geçmek için de alternatif tedaviler uygulanmaktadır.

Diş Kayıplarında Tedavi Alternatifleri

Diş kayıplarının meydana gelmesinden sonra farklı tedavi alternatifleri mevcuttur. Özellikle tek diş kayıplarında Malatya implant en iyi çözüm olmaktadır. Diğer tedavilerde ise sağlıklı olan komşu dişlerde de kesilme uygulanarak köprü ve kaplama yapılmaktadır.

Malatya implant uygulamasında komşu dişlere işlem uygulanmamaktadır. Böylelikle diğer dişler doğal halleri ile ağız içinde yerini almaktadır. Malatya implant seçeneği ile bir ya da daha fazla komşu dişlerde de kesilme uygulanarak kaplama ve köprü yapılır.

Malatya implant uygulamasında komşu dişlere işlem uygulanmadığından diğer dişler doğal hallerle ağız içinde yer almaktadır. Malatya implant ile bir ya da birden fazla komşu dişlere herhangi bir işlem yapılmadan uygulanan tek tedavi şeklidir.

Sizlerde alanında uzman bir diş hekiminden destek alarak dişlerinizdeki bu tür sorunların çözüme kavuşturulmasını istiyorsanız sitemizde yer alan iletişim numaralardan bizlere ulaşarak randevu talep edebilir ve sürecin devamında tedavilerinizi sağlıklı bir şekilde yürütebilirsiniz.

Copyright 2006 - 2021 ESDENT Sağlık Hizmetleri LTD. ŞTİ.